Το Shotcut είναι ένα πρόγραμμα μοντάζ που επιτρέπει σε κάθε προχωρημένο ερασιτέχνη videographer ή you tuber να δημιουργήσει τις ταινίες του χωρίς να χαθεί  στις δαιδαλώδεις δυνατότητες των επαγγελματικών προγραμμάτων. To Shotcut είναι πρόγραμμα ανοιχτού κώδικα και διανέμεται δωρεάν. Εγκαθίσταται σε κάθε λειτουργικό σύστημα και τρέχει σε οποιονδήποτε σύγχρονο υπολογιστή. Είναι εύχρηστο, σταθερό, γρήγορο και προσφέρει μια πλήρη γκάμα χαρακτηριστικών και εργαλείων για ένα ολοκληρωμένο μοντάζ.

Το σεμινάριο Shotcut προσφέρεται δωρεάν. Κάντε κράτηση τώρα!

Το δωρεάν σεμινάριο του Open Video Lab περιλαμβάνει τις παρακάτω ενότητες:

 • Το περιβάλλον εργασίας του Shotcut και οι λειτουργίες του.
 • Εισαγωγή υλικού και μεταφορά στο Timeline.
 • Χρήση των εργαλείων & των συντομεύσεων πληκτρολογίου στο μοντάζ εικόνας – ήχου.
 • Fade in & fade out στην εικόνα και τον ήχο.
 • Τα φίλτρα στο Shotcut και οι συνδυασμοί τους.
 • Προσθήκη τίτλων και υπότιτλων.
 • Χρήση των effects εικόνας – ήχου.
 • Διορθώσεις εικόνας (color correction & color grading).
 • Επεξεργασία και μίξη ήχου.
 • Ρυθμίσεις εξαγωγής τελικού αρχείου.
 • Εξαγωγή τελικού αρχείου.

Ακολουθώντας τις οδηγίες εκπαιδευτή σας κατεβάζετε το Shotcut  και προχωράτε στην εγκατάστασή του στον υπολογιστή σας. Με τους κωδικούς που θα σας δοθούν κατεβάζετε από το Open Video Lab όλο το απαραίτητο υλικό που θα χρησιμοποιήσετε στο σεμινάριο. Αρχεία εικόνας-ήχου, φωτογραφίες  και μουσική. Με τα υλικά αυτά προχωράτε στην εκμάθηση του προγράμματος  και ολοκληρώνετε την παρακολούθηση του σεμιναρίου με ένα ολοκληρωμένο μοντάζ του υλικού σας.  Τέλος, παίρνετε σε ηλεκτρονι-κή μορφή τις σημειώσεις μας για τις λειτουργίες, τους χειρισμούς και τις συντομεύσεις πληκτρολογίου του Shotcut.

Είστε πλέον έτοιμοι να αρχίσετε να μοντάρετε τα video σας!

Διάρκεια Σεμιναρίου:  Τέσσερις ώρες.

Τμήματα παρακολούθησης:  Συμμετοχές: 5 έως 9 άτομα ανά τμήμα.

Ημέρες παρακολούθησης:  Δευτέρα:   16:00  – 20:00  & Τετάρτη:  10:00  – 14:00

Εγγραφές:  Οι εγγραφές στο σεμινάριο είναι συνεχείς και ανανεώνονται ανά εβδομάδα.

Πληροφορίες:   210-220.4589, mail:  info@openvideolab.gr  Κλείστε θέση!

Αναπαραγωγή Βίντεο

Απαντήσεις

σε συχνά ερωτήματα

Εντελώς! Μοναδικό σας κόστος θα είναι ο χρόνος που θα αφιερώσετε για την παρακολούθηση του σεμιναρίου κι αυτό, χωρίς να μετακινηθείτε από το σπίτι ή το γραφείο σας!

Θα έχετε μάθει να μοντάρετε τα βίντεό σας, να διορθώνετε τα χρώματα και να επεξεργάζεστε τον ήχο των ταινιών σας. Έχετε δηλαδή εξασφαλίσει μια πολύ καλή βάση για να προχωρήσετε – αν σας ενδιαφέρει – στην εκμάθηση εφαρμογών επαγγελματικού επιπέδου.

Απολύτως καμία! Έχοντας παρακολουθήσει το σεμινάριο έχετε αποκτήσει τις βασικές γνώσεις και δεξιότητες στην επεξεργασία του βίντεο  και στη χρήση ενός προγράμματος μοντάζ. Δεν έχετε καμιά υποχρέωση απέναντί μας. Αν σας ενδιαφέρει κάποιο πιο εξειδικευμένο σεμινάριο, το πότε και το πως θα το παρακολουθήσετε είναι καθαρά δική σας απόφαση!

Προτεινόμενα Σεμινάρια