Ψηφιακή Αίθουσα

Η ψηφιακή αίθουσα του Open Video Lab αποτελείται από δύο ξεχωριστούς χώρους. Την κεντρική μονάδα ελέγχου λήψεων και επεξεργασίας video και το πολυκάμερο πλατό με πλήρη εξοπλισμό (κάμερες 4Κ, κατευθυνόμενα & ασύρματα μικρόφωνα, επιφάνειες διαμορφωμένες για λήψεις σε Green Screen, φωτιστικά σώματα, ανακλαστήρες, διαχυτές κλπ.). Έτσι κάθε φορά που συνδέεστε στο Open Video Lab, έχετε στην οθόνη σας το πολυκάμερο πλατό του εργαστηρίου και τον εισηγητή του σεμιναρίου στο control room.

Τα μαθήματα γίνονται ζωντανά και η μετάδοση  εικόνας-ήχου σε πραγματικό χρόνο και απόλυτο συγχρονισμό.
Έχετε στην οθόνη σας όλο το εκπαιδευτικό υλικό του εισηγητή (αποσπάσματα ταινιών, εκπαιδευτικά βίντεο, φόρμες, παρουσιάσεις, κείμενα και φωτογραφίες). Βλέπετε και ακούτε τους συμμετέχοντες στο σεμινάριο. Επικοινωνείτε άμεσα μαζί τους, παρακολουθείτε τις ερωτήσεις τους και τις απαντήσεις του εισηγητή.

Ο εισηγητής βλέπει την οθόνη του υπολογιστή σας και σας καθοδηγεί ενώ μοντάρετε, διορθώνετε τα χρώματα και τον ήχο των Video σας, κάνετε την τεχνική ανάλυση του σεναρίου σας ή ετοιμάζετε την λίστα λήψεων των γυρισμάτων σας.

Μπορείτε ακόμα να χειρίζεστε τον υπολογιστή του εισηγητή και να δουλεύετε για παράδειγμα με το πολυκάμερο καταγράφοντας δράσεις από το πλατό του Open Video Lab σε πραγματικό χρόνο.

Με λίγα λόγια παρακολουθείτε το σεμινάριο της επιλογής σας σε ένα ομαδικό περιβάλλον, αλλά με την συγκέντρωση που θα σας εξασφάλιζε μόνο ένα ιδιαίτερο μάθημα!

Τέλος στις συναντήσεις του Sunday’s Lab, έρχεστε σε άμεση επαφή με τις συνθήκες ενός πραγματικού γυρίσματος. Εξοικειώνεστε με τη χρήση των μηχανημάτων και συνεργάζεστε με τους συμμετέχοντες στα σεμινάρια. Παρακολουθείτε Master Classes καταξιωμένων δημιουργών και τεχνικών του Ελληνικού κινηματογράφου και της τηλεόρασης. Κάνετε τα δικά σας γυρίσματα!

Προτεινόμενα Σεμινάρια